Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

2022 Burs ve Öğrenim Kredileri Bugün Öğrencilerin Hesaplarına Yatırılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversitede öğrenim gören öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak amacıyla her yıl belirlenen tutarda öğrenim kredisi ve burs ödemesi yapıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler başvuru yapıyor. 2021-2022 yılı için yapılan başvurular arasından yapılan değerlendirme sonucunda 177.842 öğrencinin burs, 238.229 öğrencinin ise kredi almaya hak kazandığı Bakanlık tarafından duyurulmuştu. Yapılan açıklamada önlisans ve lisans öğrencilerinin burs ve kredi tutarlarının 650TL ye, yüksek lisans öğrencilerinin 1300TL’ye, doktora öğrencilerinin ise 1950TL’ye yükseltildiği belirtilmişti.

Bugün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada burs ve kredi ilk defa almaya hak kazanan öğrencilerinin Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait ödemelerinin bugün yapılacağını ve öğrencilerin hesaplarında olacağını duyurdu. Yapılan bu açıklamaya göre;

  • Önlisans ve lisans öğrencilerine 1950TL
  • Yüksek lisans öğrencilerine 3900TL
  • Doktora öğrencilerine 5850TL ödeme yapılacak

Bakan Kasapoğlu’nun paylaştığı ileti ise şöyle;

İlk defa GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurusu yapan öğrenci arkadaşlarımıza müjde! Ekim, kasım ve aralık ayı GSB Burs ve Öğrenim Kredisi ödemeleri bu gece itibarıyla hesaplarınızda olacak. Tüm gençlerimize hayırlı olsun.

 

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.