Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

2022 Ocakta Memurlara Ek Zam Yapılacak Mı

Ülkemizde son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve piyasalardaki artış ne yazık ki toplumun her kesimini derinden etkiliyor. Özellikle dar gelirli, memur ve işçilerin etkilendiği bu sürecin etkisini azaltabilmek için memurlar 2022 ocak ayında 6. Dönem Toplu Sözleşmeyle belirlenen artış miktarının üzerinde bir artış yapılmasını talep ediyor. 2021 yılı ikinci altı aylık dönemde ortaya çıkan enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak olmasına rağmen memurlar Ocak 2022 zam oranında da bir artış talep ediyor. Konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü kulislerde konuşulsa da bu güne kadar somut bir açıklama yapılmadı ve adım atılmadı.

Memurlar ise belirli bir zam oranında artıştan ziyade taban aylığına artış talep ediyor. Böylelikle gelir arasındaki makasın açılmayacağı ve düşük gelirli olan çalışanların refah düzeyinin daha yükseleceği ifade ediliyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da konuyla ilgili bir açıklama yaparak Ocak 2022’de memurlara ek zam yapılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Yalçın yaptığı açıklamada artışın belirlenmesinde farklı senaryoların devrede olduğunu konuyla ilgili en kısa sürede çözüm üretilerek kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Senaryoların ilkinin artış oranın yükseltilmesi olduğu belirtilirken diğer senaryonun ise taban aylıklarına seyyanen zam olduğu belirtiliyor.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.