Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

30 Ağustos Resmi Tatil Mi? Hangi Güne Denk Geliyor – 2023

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hafta içine denk gelmesiyle birlikte çalışanlar ve vatandaşlar, tatil durumuyla ilgili sorular sormaya başladı. Bu yıl 30 Ağustos çarşamba gününe denk geliyor ve Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü olması nedeniyle tüm yurtta etkinlikler ve törenlerle kutlanacak. 30 Ağustos günü, ilk kez 1924’te Dumlupınar’da Çal Köyü yakınlarında kutlanmıştı. Öte yandan, 29 Ağustos için yarım gün tatil uygulaması söz konusu olup olmadığı da merak ediliyor. Detaylı bilgiler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil durumu hakkında açıklamalar içermektedir.

 

30 Ağustos’un tatil olup olmadığı, güncel konulardan biri olarak öne çıkıyor. Her yıl olduğu gibi, Cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir rol oynayan Büyük Taarruz’u anmak için kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Anıtkabir’deki anma törenleriyle başlayacak. Türkiye’de 1926’dan beri Zafer Bayramı olarak kutlanan bu milli ve önemli gün, resmi tatil olarak kabul ediliyor. Atatürk’ün başkomutanlığında gerçekleşen ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinen Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos’ta, ülke genelinde törenler düzenlenecek.

 

30 Ağustos Resmi Tatil mi?

 

30 Ağustos Zafer Bayramı, her sene tüm yurtta kutlamalara sahne olmaktadır.

30 Ağustos günü, Türkiye’de resmî tatildir. Zafer Bayramı’nda başkent Ankara’da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” ile düzenlenmiştir.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur. Saat 12.00’de Başkentte yirmi bir pâre top atışı yapılır.

 

Zafer Bayramı törenleri şu şekilde gerçekleştirilir:

 

a) Başkentte Zafer Bayramı törenleri:

  1. Cumhurbaşkanı, Anıtkabir’e çelenk koyar ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekilir.
  2. Cumhurbaşkanlığı Sarayında tebrikat kabul edilir.
  3. Cumhurbaşkanı, törene katılanların ve halkın bayramını kutlar.
  4. Bayrağın göndere çekilmesinin ardından tören geçişi ve diğer program faaliyetleri gerçekleştirilir.
  5. Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir.

 

 

b) Başkent dışında Zafer Bayramı törenleri:

 

  1. Mülki idare amiri ve belediye başkanı, Atatürk anıt veya büstüne çelenk koyar. Mülki idare amirliğine ait çelenk anıtın ortasına, belediyeye ait çelenk ise soluna yerleştirilir. Çelenkler konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir.
  2. Mülki idare amiri, belirtilen sıraya göre tebrikatları makamında kabul eder.
  3. Mülki idare amiri ve belediye başkanı, törene katılanların ve halkın bayramını kutlar ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekilir.
  4. Tören geçişi, mülki idare amiri ve belediye başkanı tarafından şeref tribününden selamlanır.
  5. Programda yer alan diğer etkinlikler uygulanır.
  6. Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından düzenlenir.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.