Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Merkez Bankası Politika Faiz Kararını Açıkladı – 17.06.2021

Neden Merkez Bankası Faiz Oranı Önemli?

Dünyada bulunan Merkez Bankaları belirli zaman aralıklarıyla faiz kararı açıklar. Bu durum bizim ülkemiz Merkez Bankası için de geçerlidir. Açıklanan faiz oranı tüm bankacılık sistemi için referans bir değer oluşturur ve piyasa bu oran üzerinden fiyatlama gerçekleştirir. Aynı zamanda da bu değer diğer ekonomi araçlarını (döviz vb.) direk etkiler. Çünkü faiz oranı diğer yatırım araçlarına olan talebi de belirler. Örneğin faiz oranında ki artış ülkenin kendi para birimine olan talebi artırırken tam tersi bir durum ise bu hareketi ters yönde geliştirir. Doğal olarak döviz ve altın gibi araçlara olan talepte başka bir alanda bu ürünlerin fiyatlamasına neden olur. Tam bir terazi mantığıyla ilerler. Konuyla ilgili en iyi açıklamalardan birisini Prof. Dr. Özgür Demirtaş yapıyor. Merak edenler için aşağıda YouTube videosunu paylaşıyoruz.

Merkez Bankası Politika Faiz Kararını Açıkladı – 17.06.2021

Gelelim 17 Haziran 2021 Merkez Bankası faiz kararına.

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 19’da sabit bıraktı.

Merkez Bankası: “Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ülkemiz adına faiz oranının en kısa sürede kontrollü bir şekilde ve döviz fiyatının düşmesinin gerekli olduğu aşikar. Ekonomi yöneticilerine bu yolculukta başarılar diliyoruz.

1 yorum
  1. […] yüzde 19 seviyesinde sabit tutulmasına karar verildiği bildirildi. Yapılan bu açıklama ile Merkez Bankası‘nın para politikası konusundaki sıkı tutumunu koruyacağı ve döviz kurlarının […]

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.