Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Mesai Saatleri Düşüyor mu? Bakan Bilgin Açıkladı -2023

Birçok ülkede 8 saatlik çalışma süresinin azaltılmasıyla ilgili çalışmalar devam ederken, Türkiye’de de mesai saatlerine yönelik yeni bir düzenleme olup olmayacağı merak ediliyor. Bu bağlamda, “Mesai saatleri düşecek mi, 6 saate mi indirilecek?” soruları gündeme gelmeye başladı. Ayrıca, Bakan Bilgin, mesai saatleri hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Tüm bu detaylar, mesai saatlerine ilişkin konularda vatandaşların dikkatini çekiyor.

 

Mesai saatlerine ilişkin yeni bir düzenlemenin ülkemizde de gündeme taşındığı bilinmektedir. Birçok ülkede mesai saatlerine yönelik farklı düzenlemeler denendiği göz önüne alınmaktadır. Bu bağlamda, “Mesai saatleri düşecek mi, 6 saate mi indirilecek?” gibi sorular da gündemde yer almaktadır. 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle bu konu yeniden gündeme gelmiş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konu hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Mesai saatlerine dair merak edilen tüm detayları öğrenmek önemlidir.

 

Mesai Saatleri Düşüyor mu? Bakan Bilgin Açıkladı -2023
Mesai Saatleri Düşüyor mu? Bakan Bilgin Açıkladı -2023

 

Kamu ve Özel Sektörde Çalışma Saatleri Kısalıyor mu?

 

Acil ihtiyacımız olduğunu dile getirdim. Ardından Çalışma Bakanı’nın çalışma sürelerini azaltacağı yönünde haberler çıktı. Ancak biz zaten böyle bir hazırlığımız var. Bu çalışmayı gerçekleştirelim. Çalışma sürelerini hangi sektörlerde azaltabiliriz düşüncesiyle yaklaşıyorum. Bazı işçiler 8 saat çalışıyor ancak verimlilikleri çok düşük olabiliyor. Belki de 5 saatlik çalışma daha verimli sonuçlar elde etmelerine yardımcı olacaktır.

 

Bu konuda hazırlıklarımız mevcut. Önceden OECD’de bir toplantıya katıldım. Toplantıda, hangi kadroların ne zaman kaç saat çalıştığı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. Ben de Türkiye’de 8 saat çalışma süresinin olduğunu belirtmiştim, ancak dünyanın pek çok yerinde aynı uygulamanın olduğunu ifade ettim. Avrupa’da bazı yerlerde 7 saatlik çalışma uygulamaları bulunuyor. Bu konuya sektörel açıdan bakmak önemlidir, çünkü tüm sektörlerde emek verimliliği farklı olabiliyor.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.