Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Tarımsal Desteklerden Kesilen Vergi İadesi Faiziyle İade Edilecek 11 Kasım 2021

Ülkemizde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerden 1 Ocak 2016 tarihinden beri çiftçilere ödenen tarımsal desteklerden gelir vergisi kesintisi yapılıyordu. Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde  “tarımsal desteklerden gelir vergisi kesintisi yapılmaması” ve “geriye dönük beş yıllık kesintilerin de çiftçilere iade edilmesi”ne yönelik kanun çıkarılmıştı. Yapılan bu düzenlemeye bağlı uygulama süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçti.

Çiftçiler Vergi İadesini Nasıl Alabilir? Vergi İadesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Alınan karar doğrultusunda ülkemizde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 2 milyon çiftçiye bugüne kadar kesilen yaklaşık 5 milyar TL civarındaki gelir vergisi ödemesi faiziyle birlikte yapılacak. Ödeme almak isteyen çiftçilerin vergi dairelerine başvurmaları ve daha önce konuyla ilgili dava açanların ise davalarından feragat etmeleri gerekiyor.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.