Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç’un eserleri nelerdir?

0

Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç’un eserleri nelerdir?, biyografi bu kez siz değerli okurlarımıza Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç’un eserleri nelerdir? başlığı altında geniş bir şekilde bilgiler verelim istedik.. Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç’un eserleri nelerdir? yaşamı ile ilgili tüm detaylar..

Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç’un eserleri nelerdir?

Abdurrahim Karakoç kimdr? Birçok internet kullanıcısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal platform hesabında yaptığı paylaşımın ardından Abdurrahim Karakoç ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç’un eserleri nelerdir? Açıklamalar haberimizin detay kısmında…

Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç'un eserleri nelerdir?

ABDURRAHİM KARAKOÇ KİMDİR?

Abdurrahim Karakoç 1932’de dünyaya geldi. Nisan ayında Kahramanmaraş’ın, Ekinözü beldesinde dünyaya gözlerini açan Karakoç, dedesi, babası ve kardeşleri de şair olduğu için ufak yaşlarda şiire merak sardı.

Abdurrahim Karakoç’un ilk yazdığı şiirleri iki kitap olacak biçimdeudi fakat onları beğenmediği için yaktı ve 1958’den bu yana yazdıklarını ‘Hasan’a Mektuplar’ ismi altında 1964’te yayımlandı.

1958’de olduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi. 1981’de emekliliğe ayrıldı.

Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç'un eserleri nelerdir?

Abdurrahim Karakoç’un  mücadeleci şiirlerinin çok olmasının sebebi şartlardandır. 27 Mayıs Darbesi, zinde güçler, demokrasi maskaralığı ve haksızlıklar Karakoç’un hiciv şiirlerini besledi. Yaklaşık otuz kere mahkemeye verildi fakat Karakoç tüm suçlamalardan beraat etti. Avukat tutmadı, hep kendi kendini savundu. Hiçbir iktidarla barışık olmadı.

1985’de gazetecilik yapmaya başladı. Abdurrahim Karakoç, Büyük Birlik Partisi’nin kuruluşunda yer aldı ve siyasete girdi. Sonra siyasetten ayrıldı. Niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle açıklamıştır: “Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım”

Abdurrahim Karakoç 2012’de ciğerlerindeki enfeksiyon sebebiyle bir süre Konya’da tedavi gördü. Karakoç’un, vefat ettiğine dair 24 Nisan 2012 tarihinde Radikal gazetesinde yalan haber, yayımlandı, bu sırada dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, onu tedavi gördüğü hastanede 25 Nisan 2012 günü ziyaret etti.

Karakoç, 7 Haziran 2012 tarihinde, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yoğun bakımdayken öldü. Karakoç, Ankara-Keçiören’deki Bağlum semt kabristanına toprağa verildi.

Abdurrahim Karakoç kimdr? Neden öldü? Abdurrahim Karakoç'un eserleri nelerdir?

ABDURRAHİM KARAKOÇ’UN ESERLERİ

Şiir
Mihriban (1960)
Hasan’a Mektuplar (1965)
Eli Kulakta (1969)
Vur Emri (1973)
Kan Yazısı (1978)
Suları Islatamadım (1983)
Beşinci Mevsim (1985)
Dosta Doğru, Akıl Karaya Vurdu (1994)
Yasaklı Rüyalar (2000)
Gökçekimi (2000)
Gerdanlık – I (2000)
Gerdanlık – II (2002)
Parmak İzi (2002)
Yağmur Yerden Yağar (2002)
Anadolu’da Bahar (2007)

Deneme
Düşünce Yazıları (1990)

Cevap bırakın