Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Adobe Lightroom Nedir? Yeni Gelen Özellikler Nelerdir? -2022

Bugün Adobe şirketi tarafından yazılan programlardan biri olan Adobe Lightroom’u konu alacağız. Adobe Lightroom, fotoğraf renklendirme, ışıklandırma programıdır. Bulut tabanlı bir hizmettir. Adobe Lightroom, macOS ve Microsoft Windows için hazırlanmıştır. Bu yazılım Adobe Systems tarafından geliştirilmiş bir fotoğrafçılık programıdır.

Genel olarak görüntü işleme ve görüntü düzenlemek için kullanılan bir yazılımdır. Özellikle yüksek çözünürlüklü fotoğrafların yönetimini ve işlenmesini daha kolay yapabilmek amacı ile kullanılır.

En çok kullanılan fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olan Adobe Lightroom, önemli bir güncelleme aldı. Yeni gelen güncelleme ile birlikte yapay zeka daha ön plana çıkarak uygulama daha kullanışlı bir hale geldi. Adobe Lightroom’un en yeni özellikleri…

 

Adobe Lightroom’a Gelen Yenilikler

Adobe Lightroom kullanıcılarını mutlu edecek bir gelişme yaşanarak güncelleme aldı. Yeni gelen güncelemeyle birlikte yapay zeka çok daha geliştirilerek istenilen işlemler daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Adobe Lightroom, Adobe şirketinin bir başka yazılımı olan Adobe Photoshop gibi yapay zeka desteğini kullanıyor. Fakat, Adobe Lightroom’un yapay zekası bazı durumlarda Adobe Photoshop’a göre yetersiz kalıyordu. Son gelen yeniliklerle birlikte bu durum değiştirilmiş gibi duruyor. Zira Adobe Lightroom’un yapay zeka desteği de artık çok gelişmiş ve bazı düzenleme işlemlerinin saniyeler içerisinde tamamlanmasını sağlıyor. Yeni gelen özellikleri gelin beraber yakından inceleyelim.

 

Fotoğrafta İstemediğiniz Nesneleri Saniyeler İçinde Yok Edebileceksiniz

Adobe Ligtroom ‘a yeni gelen özelliklerden ilki “Content-Aware Remove” ile ilgili oldu. Kullanıcılara rahat bir şekilde fotoğraf üzerinde olmasını istemediği bir nesneyi saniyeler içinde silme fırsatı sunacak. Yukarıdaki GIF’te gösterildiği gibi, nesnenin boyutuna göre fırçanızın boyutunu ayarlamak ve silinecek nesneyi seçmek. Yapay zeka, boşa çıkan alanı çevreye göre otomatik olarak dolduracak.

Fotoğraftaki İnsanlar Kolayca Seçilebilecek

Adobe Lightroom Nedir? Yeni Gelen Özellikler Nelerdir? -2022

 

Adobe Lightroom, bundan sonra portre fotoğraflar üzerinde çalışan kullanıcılar için de önemli avantajlar sağlayacak. Öyle ki uygulamanın yeni Maske özelliği ile insanları seçmek çok kolay olacak. Yazılım, fotoğrafta kaç insan olduğunu otomatik olarak analiz edecek. Kullanıcı ise odaklandığı insanın tüm vücudunu mu almak istediğini yoksa sadece yüzünü mü alacağını belirleyecek. Yapay zeka, o kişiye ait tüm görüntüyü otomatik olarak çıkaracak.

Uygulamaya sunulan yeni özellik, yalnızca insanlar için çalışmayacak. Öyle ki fotoğraflardaki nesneler veya arka plan da artık otomatik olarak seçilebilecek. Böylelikle fotoğraf düzenleme işiyle uğraşanlar, projelerini hiç olmadıkları kadar hızlı bir şekilde tamamlama imkanı yakalamış olacaklar.

 

Topluluktan İlham Al

Adobe Lightroom Discover özelliği ile Lightroom topluluğunun yaptığı benzersiz çalışmaları görebilir. Yeni ve gelişmiş teknikleri diğer kullanıcıların çalışmalarından keşfedebilirsin.

Gelişmiş Eğitimler

Adobe Lightroom’un gelişmiş Türkçe eğitimleri sayesinde kısa sürede büyük ilerlemeler kat edebilirsin. Aklına gelebilecek her türlü iş için bin bir türlü eğitim mevcut.

Photoshop Entegrasyonu

Adobe Lightroom kullanırken 2 tıklama ile çalıştığınız görseli Adobe Photoshopta açabilirsiniz. Adobe Photoshopta yaptığınız düzenlemeleri kaydedip Photoshop’u kapattığınızda düzenlenmiş görsel otomatik olarak Lightroom’a gelir.

Her Yerde Düzenleme

Adobe hesabınızla internet bağlantısı olan bilgisayarlardan bulut hesabınızdaki görsellerinizi düzenleyebilirsiniz. Yaptığınız değişiklikler otomatik olarak hesabınıza kaydedilir. 20 GB, 1 TB veya daha fazla alana sahip bulut depolama, dilediğiniz yerden kitaplığınıza erişebilmenizi sağlar.

Akıllı Arama

Adobe Lightroom’un yeni özelliği ile binlerce resim arasından doğru anahtar kelimeler ile resimleri filtreleyebilirsiniz.

Bütün Cihazlar İle Entegre

Adobe Lightroom uygulamasını Google Play Store veya Apple Store’dan mobil cihazlarınıza indirin. Çektiğiniz fotoğraflar eş zamanlı Lightroom hesabınızın açık olduğu internete bağlı bütün cihazlarınıza otomatik kaydedilsin. İster akıllı telefonunuzdan fotoğraf çekip Lightroomu kullanın, isterseniz akıllı telefonlar ile çektiğiniz fotoğrafları bilgisayarınızda düzenleyin.

 

Adobe Lightroom Nedir? Yeni Gelen Özellikler Nelerdir? -2022

 

Adobe Lightroom Fiyatı Ne Kadar

Sizlerde düzenlemek istediğiniz fotoğraflara profesyonel bir el değmesini istiyorsanız Adobe Lightroom uygulamasını satın alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Adobe Lightroom’un fiyatı ülkemizdeki kur değişimleri ve firmanın politikalarıyla değişiklik göstermektedir. Adobe Lightroom’un sağladığı bulut özelliğinin depolama alanı arttıkça fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Lightroom, Lightroom Classic ve Lightroom Mobile’ın tüm özellikleri ve 1 TB bulut depolama alanı için istenilen para 7 günlük ücretsiz deneme süresinden sonra aylık 62,68 Türk Lirası’dır. Lightroom, Lightroom Mobile ve Photoshop’un tüm özellikleri ve 1 TB bulut depolama alanı satın almak isterseniz de ödeyeceğiniz tutar 125,08 Türk Lirası’na çıkmaktadır.

 

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.