Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Barış Özcan Kimdir? Nereli? Ebi Nerede? -2022

Youtube üzerinden paylaştığı kaliteli içeriklerle tanınmakta olan Barış Özcan, izleyenleri tarafından kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu. Barış Özcan, genel olarak paylaştığı bilim ve teknoloji videolarıyla insanları bilgilendiriyor. Barış Özcan’ın aktif olarak YouTube üzerinde 6.11 milyon abonesi bulunmaktadır. Barış Özcan hakkındı bilmedikleriniz. Barış Özcan Kimdir? Nereli? Ebi Nerede? -2022

 

Barış Özcan Kimdir?

Barış Özcan, 23 Temmuz 1974 tarihinde İstanbul’un Kuzguncuk ilçesinde dünyaya gelmiştir.
Bugün itibariyle 48 yaşındadır. Evli ve bir çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte şirketinin ofislerinden bir tanesinin bulunduğu New York şehrinde yaşamaktadır. Barış Özcan Marmara Üniversitesi Hukuk bölümünden mezun olmuştur. Abak.us’de kreatif medya başkanlığı ve 6 yıl boyunca Adobe programlarının satış müdürlüğünü yapmıştır.

Geçmişte Adobe, Apple ve Linkedln gibi büyük firmalarda danışmanlık yapan Barış Özcan bunların yanı sıra hikaye anlatıcılığı, TedX konuşmacılığı, danışmanlık, satış gibi konularda deneyimli birisidir. Son zamanlarda da bilim ve kişisel gelişim gibi alanlarda yaptığı içerikler sayesinde sosyal medyada tanınmakta ve birçok farklı kesime hitap edebilmektedir. Tüm bunların yanında ulusal uzay dairesi NASA 2019’da uzaya fırlatacağı roket için Barış Özcan’ a özel bir davetiye göndermiştir.

 

Youtube Kariyeri

Barış Özcan, 7 Ocak 2007 de Youtube hesabını açmıştır. İlk videosunu ise 20 kasım 2010 da atmıştır. 12 yıldan beridir aktif olarak Youtube’ da özgün ve kaliteli videolar üretmektedir. Videolarında yalın bir anlatım kullanmaktadır ve konuyla ilgisi olmayan insanlara bile sesini duyurabilmektedir. Güncel olarak 6.06 milyon aboneye sahip olan ve 721,483,285 izlenmeye ulaşan Barış Özcan’ın takipçisinin çoğunluğu Türklerden oluşmaktadır. Genelde onu bir sade beyaz veya siyah tişörtle kamera karşısında görebilmekteyiz.

Kendini storyteller yani hikaye anlatıcısı olarak tanımlamaktadır. Hikaye anlatıcılığı; herhangi bir konuyu karşınızdaki insanlara aktarırken gerçeği öykü ile harmanlayıp sunma tekniğidir. YouTube’un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri oldu. #CreatorsforChange adlı bu program için uluslararası projeler üretiyor. Bunlardan bir web dizisi ve kısa filmi olan Scarecrow – Korkuluk toplamda 2 milyon kez izlendi.

Dünya yuvarlak değildir!, yabancı dil öğrenmenin hılzı yolu:Ko- Ko Tekniği, Kim ulan* bu Elon Musk gibi ünlü videoları ile çeşitli konularda izleyicisine ilk dinlemesinde bile birçok eşsiz bilgiyi kolay bir şekilde iletebilmektedir.

Son zamanlarda DLive gibi sosyal medya platformlarında roket fırlatma yayınlarıyla ünlenmiştir. Bu yayınlar en az 2-3 saat sürmektedir ve Barış Özcan’ın anlatım tekniğiyle, bu alanda ilgisi olmayan birisine karşı bile merak uyandırmaktadır.

 

Barış Özcan Kimdir? Nereli? Ebi Nerede? -2022
Barış Özcan Kimdir? Nereli? Ebi Nerede? -2022

 

Barış Özcan Nerede Yaşıyor?

Çalıştığı ajansın şubelerinden biri New York’ta olduğundan eşi ve çocuğuyla birlikte Amerika New York’ta yaşıyor.

Barış Özcan’ın Çocuğu Kim?

Devletşah Özcan’dan Sufi adında bir erkek evladı mevcuttur. Bazı zaman Sufi’ylede You Tube içerikler atmaktadır.

Barış Özcan Hangi Kanallarda Belgesel Yaptı?

TRT, El-Cezire ve CNNTürk gibi kanallarda belgeseller yaptı ve yönetti.

 

Barış Özcan YouTube Kanalında Kaç Abone Var?

Güncel olarak 6,11 milyon abonesi bulunmaktadır.

 

Barış Özcan’ın Karısı Devletşah Özcan Kimdir?

Sufi’nin annesi, Barış’ın eşi, Nesrin ve İdris’in kızı, Gülcemal’in ablası… Çocukluğu ve gençliği internetin olmadığı yıllara rastlıyor. Sahilde kumdan kalelerin üzerine koyduğu denizanaları ile jöleli pastalar yapardı. İngilizce öğretmeninin “Yabancı dilde yemek programı seyredin,” demesi hayatını değiştirdi. Dil öğrendiğini zannederken yemek yapmayı öğrendi. Ama 28 yaşına gelene kadar hiç yemek pişirmedi.

Üniversite yıllarında uyumadan önce yemek kitabı okuma alışkanlığını kazandı. Bu alışkanlığını hâlâ düzenli devam ettiriyor. Evlendikten sonra ev bark yerine önce Türkiye’nin ilk yemek bloglarından birisini, sonra ilk podcastini, daha sonra Türkiye’nin ilk YouTube kanalını, daha da sonra ilk dijital yemek dergisi Yemek.Nâme’yi yaptı. Başkasının bakıp büyüttüğü, oyunlar oynadığı bir çocuğu dünyaya getirmeyi saçma bulduğu için her işini rafa kaldırıp çocuğu ile çocuk olmanın keyfini sürmeye başladı. Oğlu okuldayken 9 yaşındaki ekşi mayası Nimet ile lezzetli oyunlar oynuyor.

 

Devletşah Ne Demek?

Karakterinizin en belirgin özelliği iyimserlik. Lakabınız “polyanna”. Hayata pembe gözlüklerle bakıyorsunuz. Yaşadığınız kötü olaylardan etkilenseniz de umudunuzu yitirmiyorsunuz. Her şeyin yoluna gireceğine dair inancınız sağlam. Olaylara olumlu açıdan bakmasını biliyorsunuz. Çevrenizdekiler bu yönünüzü çok seviyorlar. Çünkü kendinize olduğu kadar, çevrenizdekilere de umut aşılıyorsunuz. En kötü anlarda bile insanları güldürmeyi başarıyorsunuz. İyimserliğinizin yanı sıra güçlü espri yeteneğiniz de buna yardımcı oluyor. Sakin ve huzurlu işlerde çalışmaktan hoşlanıyorsunuz. Rekabet size göre değil! Karşı cinste aradığınız özellikler ise “sadakat ve iyi niyet”

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.