Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Omicron Varyantı Çok Büyük Bir Hızla Yayılıyor 29 Kasım 2021

Koronavirüsün 2019 Kasım ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmasıyla birlikte tüm dünyayı çok kısa bir sürede etkisi altına almış ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak tanımlanmıştı. Bu süreçte ülkeler salgına karşı önlem almak için önlemler alarak hayata geçirdi. En önemli mücadele aracı olarak ise aşı çalışmaları yapılarak uygulamaya koyulmuştu. Süreç ilerledikçe koronavirüs mutasyon geçirerek alfa, beta, delta ve son olarak omicron ismini almıştı. Her mutasyon farklı bir etki ile hayatımıza girdi. Son olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan omicron varyantı ise tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Yılbaşının yaklaştığı bugünlerde ise tüm dünya büyük bir tedirginlik içerisinde. Ülkemizde de görünen omicron varyantı çok hızlı yayılma özelliğine sahip.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı son açıklama da 28 Aralık 2021 tarihinde ülkemizde 32 bin civarında yeni pozitif vakanın olduğu ifade edilmişti. 20 bin düzeyine indirmeyi başardığımız vaka sayısının birden bu kadar yükselmesindeki temel nedenin omicron varyantının olduğu açıklanırken aynı zamanda vatandaşların koronavirüs salgınındaki en önemli savunma aracı olan maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda da eskide olduğu kadar sıkı bir tutum sergilemediği de belirtiliyor. 31 Aralık 2021 günü için herhangi bir kısıtlamanın olmayacağının da açıklanmasıyla birlikte yeni yıla ne yazık ki ülke olarak çok büyük bir koronavirüs dalgasıyla gireceğimiz düşünülüyor.

Yaşanan bu gelişmeleri yakından izleyen bilim insanları ise özellikle kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğini, maske, mesafe ve hijyen kurallarına en üst düzeyde dikkat edilmesini ve aşılanma konusunda acele edilmesini öneriyor. Hatırlatma aşısı gelenler için ise bir an önce hatırlatma dozlarının da vurdurulması bilim insanlarınca tavsiye ediliyor.

Dünyanın geri kalanında da ülkemizde yaşanan durumun bir benzeri ve hatta daha da vahim olanları yaşanıyor. Avrupa’da birçok ülke koronavirüs salgınına karşı sert önlemler almaya başlarken kapanmaya giden ülkelerin de olduğu biliniyor. Amerika Birleşik Devletlerinden gelen son haber ise ne yazık ki hiç iç açıcı değil. ABD tarafından yapılan açıklamada koronavirüsün ülkede görülmesiyle birlikte en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını bu sayının ise  512.553 olduğu belirtiliyor.

Yunanistan’da vaka sayısı 21.657, Birleşik Krallıkta  129.471, Fransa’da ise 179.807 dün vaka sayısı belirlendi.

Ülkemizde ise bazı üniversiteler uzaktan eğitime geçtiğini duyururken üniversite öğrencileri sosyal medyada uzaktan eğitime geçilmesine yönelik taleplerini paylaşıp, gündem oluşturdu.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.