Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

2023-2024 Üniversitelerde Akademik Takvimi Ertelendi Mi? Eğitim Yüz Yüze Mi?

2023-2024 Üniversitelerde Akademik Takvimi Ertelendi Mi? Eğitim Yüz Yüze Mi?

2023-2024 Akademik Takvimi Ertelendi Mi? Eğitim Yüz Yüze Mi?

Türkiye’de Şubat ayında yaşanan deprem sonrasında üniversiteler 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde uzaktan eğitime geçmek zorunda kalmıştı ve tüm üniversiteler uzaktan eğitim yoluyla bu dönemi tamamlamıştı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz dönemi yaklaştıkça bu eğitim-öğretim dönemine ilişkin soru işaretleri öğrencilerin zihninde daha da büyümeye başlıyor. Bunların başında öncelikle 2023-2024 akademik takvimi ertelendi mi gelmekle birlikte diğer bir soru eğitim yüz yüze mi ya da uzaktan mı soruları geliyor.

2023-2024 Akademik Takvim Ertelendi Mi?

Son dönemde yaşanan başta yangın felaketi olmak üzere olumsuz olaylar üniversite öğrencilerinin akademik takvimin ertelenmesine yönelik beklentilerini güçlendiriyor. Birkaç üniversitenin de akademik takvimi daha önce açıkladığından farklı olarak ertelemesi ve 2 Ekim’e taşıması bu beklentiyi daha da güçlendiriyor.

Durum böyle olunca da diğer üniversite öğrencileri de bu değişimden etkilenip etkilenmeyeceklerini merak ediyorlar. Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) resmi ve tüm üniversiteleri bağlayıcı bir açıklaması bulunmuyor ve beklenen genel durum ise akademik takvimlerde herhangi bir değişikliğin yapılmayacağı yönünde.

Yine de olası değişiklik durumlarıyla ilgili nihai karar üniversitelerin senatolarına ait olup senatolar uygun görmeleri durumunda açıklanan akademik takvim üzerinde değişikliğe gitme hakkına sahiptirler. Bu nedenle bu yöndeki değişimleri her öğrenci öğrenim gördüğü üniversitelerin web sitelerinden takip etmeli veya öğrenci işleri daire başkanlıklarıyla irtibata geçmelidir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitelerde Eğitim Uzaktan Mı?

2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz dönemi için üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılması yönünde bir karar mevcut. Bununla birlikte üniversitelerde okutulmakta olan ve 5-i dersi olarak da tanımlanan Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Yabancı Dil, Türk Dili derslerinin uzaktan verilmesi yönünde Yükseköğretim Kurulu’nun kararı mevcut.

Buna ek olarak öğretim programının %30’una kadar eğitimin uzaktan yapılması da özellikle teşvik ediliyor. Bunlara ek olarak ise herhangi bir uzaktan eğitim kararı bulunmuyor. Yine de yaşanabilecek değişimlere yönelik öğrencilerin öğrenim gördükleri üniversitelerin başta web siteleri olmak üzere öğrenci işleri daire başkanlıklarının web sitelerini takip etmeleri uygun olacaktır.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.