Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

Lisede Sınıfta Kalma Uygulaması Ne Zaman Başlıyor? – 2023

 

Lisede Sınıfta Kalma Uygulaması Ne Zaman Başlıyor? – 2023

Bakan Yusuf Tekin’den Devamsızlık ve Sınıf Tekrarı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci ve velilerin uzun zamandır merak ettiği devamsızlık affı ve sınıf tekrarı konularında son dakika açıklamalarında bulundu.

 

Devamsızlık Affı Kaldırılıyor

Bakanlığın son toplantısında, devamsızlık affının kaldırılacağı konusunda önemli bir karar alındı. Bakan Yusuf Tekin, “Devamsızlık affı kaldırılacak, bu konuda kesin kararlıyız.” şeklinde konuştu.

 

Liselerde Sınıf Tekrarı Uygulaması

Bakanın açıklamalarına göre, liselerde sınıf tekrarı uygulaması da hayata geçirilecek. Bu konu hakkında Bakan Tekin şunları ifade etti: “Özellikle okul terkleriyle yaşanan sorunları gidermek için sınıf tekrarı uygulamasını getireceğiz. Bu konu üzerinde titizlikle çalışıyoruz.

 

 

Lisedeki Devamsızlık Süresi Ne Kadar?

Liselerde öğrencilere tanınan özürsüz devamsızlık süresi 10 gün iken, özürlü devamsızlık süresi ise 20 gün olarak belirlenmiştir.

 

Önemli Uyarı: Devamsızlıkta Af Beklentisi İçinde Olmayın

Yusuf Tekin, öğrencilere ve velilere önemli bir uyarıda bulundu: “Önümüzdeki eğitim öğretim yılında devamsızlık konusunda af ya da benzeri bir beklenti içerisinde olmasınlar. Bu konuda ciddiyiz ve gereken önlemleri almaya hazırız.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.