Memur, Memurlar, Öğretmen, 4/C, 4/B, Sözleşmeli Personel, Sağlık Personeli, Askeri Personel, Emniyet Teşkilatı ile ilgili haberler, kpss yerleştirme ve sonuçları, memur alım ilanları.

2021 Aşçı Çırağı Eğitimi İçin Başvurular Başladı

2021 Aşçı Çırağı Eğitimi İçin Başvurular Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü çok sayıda projeye ve etkinliğe imza atmaya devam ediyor. Toplumun her kesiminden insana ulaşmaya amaçlayan projelerle de sosyo ekonomik farklılıkları gidermeye çalışıyor. Aynı zamanda da bu eğitimler ile istihdama da katkı sunmayı amaçlıyor. Bu amaçla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü “Mesleğim Hayatım” başlığında bir çalışma yürütüyor.

2021 Aşçı Çırağı Eğitim Başvuruları Ne Zaman

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı işbirliğinde Sosyo Ekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik (SES) Programı, iş sahibi olmayan Türkiye vatandaşlarının ve ülkemizdeki mültecilerin yeterliklerini artırarak meslek sahibi olmalarını hedeflemektedir.

Program, katılımcılara gastronomi sektöründe istihdam edilebilirliği arttıracak beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile belirlenen Mesleki ve Teknik Liseler’de ve Sivas Halk Eğitimi Merkezinde 3 ay boyunca Aşçı Çırağı eğitimi verilecektir. Meslek edindirme kurslarından hemen sonra kafe, restoran veya otellerde 3 ay sürecek işbaşı eğitimi düzenlenecektir. Projenin süresi 3 ay Aşçı Çırağı Eğitimi ve 3 ay işbaşı eğitimi olmak üzere 6 aydır.

Projeye yalnızca 18-40 yaş arasındaki herhangi bir işte çalışmayan Türk vatandaşları ve geçici veya uluslararası koruma statüsüne sahip kadın ve erkek adaylar başvurabilir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2021’dir. Projenin Temmuz 2021’de başlaması planlanmaktadır.

2021 Aşçı Çırağı Eğitimi İçin Başvuru yapmak için aşağıda bulunan bağlantıyı tıklamak ve açılan sayfalarda bulunan yönergeleri takip etmeniz yeterli olacaktır. Sizinle paylaşılan videoları izlemeniz ise önemlidir.

2021 Aşçı Çırağı Eğitimi İçin Başvurusu için tıklayınız.

 

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.